dimarts, 12 de febrer del 2013

ZARA guanya la pilota d'or de la moda

2012. A part de fer una pujada de vendes respecte al període anterior, ZARA ha crescut i s’han creat 6.598 llocs de treball nous, amb una plantilla global que ascendeix gairebé als 120.000 empleats.
La companyia ha tancat el semestre comprès entre febrer i juliol amb un benefici de 944 milions d'euros, un 32% més que en el mateix període de l'exercici anterior. La facturació ha pujat un 17% i les vendes un 21%.
L’increment dels números és molt important. No obstant, les bones notícies no venen precisament del mercat espanyol.  En especial són Àsia i Estats Units qui té el major pes en la revolució de ZARA. Aquest fet ha portat a la marca a realitzar una major expansió i una gran millora en les seves infraestructures i organització.

Fem-nos una idea en xifres del seu bon moment:

La cadena ha obert 166 botigues en el semestre, de manera que assoleix una xifra total de 5.693 establiments en 85 mercats.
Al març del 2012, ZARA presenta un nou concepte de botiga global a la Cinquena Avinguda de Nova York (5th Avenue). Aquest establiment és el més gran de la cadena als EUA, amb 3.000 metres quadrats de superfície, una autèntica galería per mostrar la roba.
Oxford Street, el centre de Londres, próximament descubrirà els quatre principis - bellesa, claredat, funcionalitat i sostenibilitat – del nou ADN dels comercis de la marca.


Per tant la conclusió d'aquestes dades sembla senzilla: ZARA ha aungmentat els números tant a nivel microeconòmic com comercial; s’ha consolidat com a marca més venuda, fent que H&M perdi el lideratge i ha continuat expandint-se a nivell mundial. 
Presenta els millors beneficis del sector i s'eduria la pilota d'or del sector tèxtil.





4 comentaris:

  1. No sabía que habían llegado ya a la 5ª avenida!

    ResponElimina
  2. Si! Y lo hacen rompiendo con todo, con su tienda más grande hasta ahora. Zara parece no tener techo :)

    ResponElimina
  3. Es impresionante lo de Zara, soy de La Coruña, era una niña y abrieron su primera tienda al lado de mi casa y día si, día también iba con mi madre y mi tía ...me encantaba :))
    Por supuesto esa tienda sigue existiendo y es la que menos han modernizado :))... aún hoy te puedes encontrar a Amancio tomándose un café en esa calle, un hombre de lo más campechano.

    SHOPPING STYLE

    ResponElimina
  4. Ya, parece mentira como ha crecido en nada de tiempo... muchísimas gracias por leernos, comentar y ayudarnos a darle movimiento al blog! (:

    ResponElimina